Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουργιο supermini της γκάμας της, δίνοντας στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο A1 παρότι πεντάθυρο διατηρεί την ονομασία Sportback. Η σχεδίαση του είναι σαφώς πιο σπορ και αθλητική, με τους σχεδιαστές της Audi να δημιουργούν ένα καλαίσθητο και ενδιαφέρον αισθητικά αυτοκίνητο, που ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογιών και διακρίνεται για την κορυφαία συνδεσιμότητα.

Η εμπορική πορεία του νέου Α1 αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωροΒασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, την ίδια δηλαδή με τα VW Polo και Seat Ibiza, έχοντας μήκος 4,03 μέτρα, πλάτος 1,74μ. και ύψος 1,41μ. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μοντέρνα αυτοκίνητα της κατηγορίας, προσφέροντας στον οδηγό οτιδήποτε επιζητεί από ένα compact όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με πέντε πόρτες, σε 11 εξωτερικούς χρωματισμούς και ζάντες διαμέτρου από 15 έως 18 ίντσες. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία (Advanced, Design Selection και S-Line), με την οροφή να προσφέρεται σε μαύρη ή γκρι απόχρωση.

Βασικό το Virtual Cockpit

Η Audi κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό supermini αστικών προδιαγραφών με αυξημένες δόσεις πολυτέλειας, ικανό να σε ταξιδέψει με ασφάλεια και άνεση. Το εσωτερικό προέρχεται από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά μοντέλα της μάρκας, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit) των 10,25 ιντσών να έρχεται στάνταρ. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων MMI με κλίση 13 μοιρών προς τον οδηγό, προσφέρεται σε διάσταση 8,8 ιντσών στη βασική έκδοση και 10,1΄΄ στις πλουσιότερες.

Οι χώροι είναι ιδανικοί για τέσσερα άτομα, με το πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 335 έως 1.090 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης, όπως κάμερα οπισθοπορείας, προσαρμοζόμενο cruise control, ανίχνευση των πεζών, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και πολλά ακόμη.

Από 95 έως 200 ίππους

Όσον αφορά στους κινητήρες, αρχικά θα λανσαριστεί με τους τρικύλινδρο 1.000άρι με τους 95 και 115 ίππους, τον 1.5 TSI των 150 ίππων και τον δίλιτρο TFSI απόδοσης 200 ίππων. Τα δύο μικρότερα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic, ενώ η ισχυρότερη έκδοση αποκλειστικά με το αυτόματο.

Η εμπορική πορεία του νέου Α1 αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Το 2019 θα δούμε την κορυφαία έκδοση S1. Για τους diesel και το τι μέλλει γενέσθαι, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης