Η γερμανική εταιρεία από το Ingolstadt παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις των A6 και A7, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις προδιαγραφές των μοντέλων και τις τιμές στην τοπική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα S6 Sedan, S6 Avant και S7 Sportback τροφοδοτούνται από τον V6 3.0 TDI κινητήρα απόδοσης 349 ίππων και 700 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και βελτιώνοντας την απόκριση στο γκάζι.

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Tiptronic, με τα 0-100 στην περίπτωση του S6 Sedan να επιτυγχάνονται σε 5 δευτερόλεπτα και στην περίπτωση των S6 Avant και S7 Sportback σε 5,1΄΄. Η τελική ταχύτητα και στα τρία μοντέλα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με την Audi να κυμαίνεται από 6,2 έως 6,5 λτ./100 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα quattro συνδυάζεται με torque vectoring και προαιρετικά με σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Από τον βασικό εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η ανάρτηση S sport με ηλεκτρονικό έλεγχο των αμορτισέρ, οι ζάντες 20 ιντσών με τις εξαπίστονες δαγκάνες και τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στην καμπίνα, την παράσταση κλέβουν τα σπορ καθίσματα από δέρμα και alcantara, το flat-bottom τιμόνι, οι δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα (Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency και Individual), με τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων στον δρόμο να είναι απολαυστική.

Στη Γερμανία είναι ήδη διαθέσιμα προς παραγγελία, με τις τιμές να ξεκινούν από 76.500 ευρώ για το S6 Sedan, 79.000 ευρώ για το S6 Avant και 82.750 ευρώ για το S7 Sportback.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης