Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η βρετανική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση του compact SUV της γκάμας της, αναβαθμίζοντας το μοντέλο σε κάθε σημείο και κυρίως στα κινητήρια σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η E-Pace φέρει νέους προφυλακτήρες, φώτα, μάσκα, ζάντες και πλουσιότερη παλέτα χρωμάτων. Το εσωτερικό δείχνει πιο premium χάρη στα ανώτερης ποιότητας υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, τις επενδύσεις και τις high-tech τεχνολογικές λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ στην κεντρική κονσόλα τοποθετήθηκε το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro με την οθόνη 11,4΄΄. Το τιμόνι είναι ολοκαίνουριο, η βάση ασύρματης φόρτισης smartphones έχει ισχύ 15W και  κεντρικός καθρέπτης προβάλει εικόνα από το πίσω τμήμα μέσω ευρυγώνιας κάμερας.

Οι μηχανικοί της Jaguar έκαναν βελτιώσεις σε ανάρτηση, πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης, ωστόσο, οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται κάτω από το καπό. Η E-Pace προσφέρεται με μόλις έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, τον βασικό 2.0 diesel με τους 163 ίππους. Όλα τα υπόλοιπα σύνολα είναι εξηλεκτρισμένα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην έκδοση P300e PHEV, η οποία συνδυάζει τον 1.500άρη βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 309 ίππους, η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και η αυτονομία αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια ανέρχεται στα 54 χιλιόμετρα.

Επίσης, υπάρχει ο τρικύλινδρος 1.5 turbo βενζίνης με τους 160 ίππους, ο 2.0 βενζίνης με τους 200, 249 και 300 ίππους και ο δίλιτρος diesel απόδοσης 204 ίππους. Όλα τα μοτέρ φέρουν ήπια υβριδική υποβοήθηση (MHEV) και αυτόματο κιβώτιο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης