Το μικρό crossover της γερμανικής μάρκας απέκτησε έκδοση S στα πρότυπα του απλού Adam, έχοντας ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και υψηλές επιδόσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρεμιέρα του νέου Adam Rocks S θα γίνει στην έκθεση του Άμστερνταμ στις 17 Απριλίου. Τροφοδοτείται από τον 1.4 Ecotec turbo κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 220 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο έχει πιο κοντές σχέσεις προς όφελος των επιταχύνσεων εν κινήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα επιταχύνει σε 7,9 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 5,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 139 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, διακρίνεται για τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες με τις εισαγωγές αέρα, την πίσω πτέρυγα, τις ζάντες 17 ιντσών και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων με την υπογραφή OPC. Το εσωτερικό έχει πιο σπορτίφ προφίλ, με το τριάκτινο τιμόνι, το συνδυασμό μαύρου-κόκκινου στις επενδύσεις και τα μπάκετ καθίσματα της Recaro να ξεχωρίζουν.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο, με την ανάρτηση να έχει πιο σκληρή ρύθμιση και το αμάξωμα να βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος κατά 15 χλστ. Το σύστημα ευστάθειας ESP μπορεί να απενεργοποιηθεί, με την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή να προσφέρεται σε πέντε αποχρώσεις και το αμάξωμα σε 11 χρώματα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης