Η SKODA AUTO έχει θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρικά φορτηγά, στο κεντρικό της εργοστάσιο στην
Τσεχία. Η χρήση τους γίνεται για την μεταφορά αγαθών στις εσωτερικές μεταφορές εντός του εργοστασίου. Με την χρήση των δύο φορτηγών η Skoda υπολογίζει ότι εξοικονομεί 60 τόνους CO2 κάθε χρόνο σε σύγκριση ενός κανονικού φορτηγού εσωτερικής καύσης.

Η SKODA AUTO μειώνει συστηματικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και έχει κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους περιβαλλοντικούς της στόχους, ως μέρος της εταιρικής στρατηγικής «NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δυο αυτά φορτηγά είναι σε λειτουργία από τις αρχές του Οκτωβρίου και σύρουν συνηθισμένα επικαθήμενα, ενώ  θα αντικαταστήσουν τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά των αντίστοιχων δρομολογίων μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Στην συνέχεια θα μεταφέρουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, και με τον ανάλογο εξοπλισμό θα μπορούν φορτώνουν και να ξεφορτώνουν παλέτες αυτόματα.  

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα 2 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά έχουν αυτονομία 80 χιλιόμετρα και οι μπαταρίες του φορτίζουν σε 4,5 ώρες. Χρησιμοποιούν περίπου 200 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 χλμ. και με την υιοθέτησή τους, η SKODA AUTO σχεδιάζει να εξοικονομεί 60 τόνους CO2 ετησίως.

Η Skoda έχει ήδη καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 25% με την χρήση φορτηγών που κινούνται με φυσικό αέριο και τώρα κάνει το επόμενο βήμα για ακόμα περισσότερη μείωση με την χρήση ηλεκτρικών φορτηγών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Δ.Σ. της SKODA AUTO για την Παραγωγή και την Εφοδιαστική (Logistics), τόνισε: 

«Η φιλοσοφία “Simply Clever” της μάρκας βρίσκει εφαρμογή και στον τομέα της παραγωγής και των logistics. Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική φάση με τα δύο πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά, αντικαθιστούμε σταδιακά τον στόλο εσωτερικών μεταφορών με ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας. Θα ενθαρρύνουμε και τους τοπικούς προμηθευτές μας να κάνουν το ίδιο. Μεσοπρόθεσμα, στοχεύουμε όλα τα εξαρτήματα να παραδίδονται από τους προμηθευτές μας στις γραμμές παραγωγής της Mladá Boleslav με μηδενικές τοπικές εκπομπές». 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης