Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά νέων φωτογραφιών της πολυαναμενόμενης «καυτής» έκδοσης του supermini, ενώ, παράλληλα, διέρρευσαν και οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί με το όνομα GR Yaris, είναι στάνταρ τετρακίνητο και κάτω από το καπό φέρει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.6 turbo αγωνιστικών προδιαγραφών. Το μοτέρ αποδίδει περισσότερους από 250 ίππους και 350 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Την ανάπτυξη του hot supermini ανέλαβε το αγωνιστικό τμήμα Toyota Gazoo Racing, με τις δοκιμές εξέλιξης να πραγματοποιούνται τόσο σε πίστες όσο και σε ειδικές διαδρομές από την ομάδα του Tommi Makinen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα χαρακτηρίζεται ως ένα αγωνιστικό δρόμου. Διαθέτει δυναμικό bodykit που παραπέμπει στα WRC, περιλαμβάνοντας τονισμένα φτερά, ευμεγέθεις προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και μεγάλα φρένα. Πατάει σε ζάντες 18 ιντσών και είναι χαμηλότερο κατά 95 χλστ. σε σχέση με το απλό Yaris. 

Στις εικόνες απεικονίζεται το τετρακίνητο GR Yaris στην πίστα του Estoril. Το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα η σιλουέτα του. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης