Επιδόσεις αντίστοιχες των supercar έχει το νέο super station και το τετράθυρο coupe της Audi, χάρη σε μια σειρά αναβαθμίσεων του τμήματος Quattro GmbH.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να προσφέρει στους πελάτες κάτι μοναδικό, η γερμανική φίρμα παρουσίασε τις Performance εκδόσεις των RS6 Avant και RS7 Sportback. Τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα, ο οποίος χάρη στις βελτιώσεις αποδίδει 605 ίππους και 700 Nm ροπής, που με τη λειτουργία Overboost φτάνει στιγμιαία τα 750 Nm.

Το μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic 8 σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 12,1 δευτερόλεπτα (και στα δύο μοντέλα), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Όποιος επιθυμεί να τοποθετήσει το πακέτο Dynamic, τότε η τελική εκτινάσσεται στα 280 χλμ./ώρα στην περίπτωση του RS6 και στα 305 χλμ/ώρα του RS7. Παρά την αύξηση της ισχύς, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 9,6 και 9,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 223 και 221 γρ/χλμ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, τα μοντέλα RS Performance ξεχωρίζουν από τις νέες ζάντες 21 ιντσών, το μεγαλύτερο προφυλακτήρα, το νέο διαχύτη και το αποκλειστικό χρώμα Ascari Blue. Η ενεργή ανάρτηση έχει τη δυνατότητα μείωσης του ύψους του κατά 20 χλστ., τα φρένα αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους, ενώ στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα RS καθίσματα, οι επενδύσεις alcantara και οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Φυσικά, από τον εξοπλισμό δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή ροπής σε κάθε τροχό. Η εμπορική διάθεση των δύο οχημάτων ξεκινά στη Γερμανία τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να ορίζονται στα 117.000 και 121.700 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης