Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την πιο συναρπαστική και απολαυστική μπερλίνα υψηλών επιδόσεων που κατασκεύασε ποτέ το τμήμα M Division είναι έτοιμη να παρουσιάσει η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της καινούργιας Μ5, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα ένα video και ορισμένες φωτογραφίες από το καμουφλαρισμένο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο sport sedan τροφοδοτείται από τον V8 4.4 TwinPower Turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής. To μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic οκτώ σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι αντίστοιχες των supercars. Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα 0-100 έρχονται σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα!

Η νέα M5 θα είναι διαθέσιμη ως πισωκίνητη ή τετρακίνητη, έχοντας το σύστημα xDrive. Το τελευταίο διαθέτει τρεις ρυθμίσεις (2WD, 4WD και 4WD Sport), παρέχοντας ακρίβεια, ευκινησία και άψογη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, φέρει διαφορικό Active M Differential που κατανέμει τη ροπή μεταξύ των τροχών στον πίσω άξονα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί στο όριο με απόλυτη ασφάλεια.

Το εσωτερικό φέρει όλα τα στοιχεία ενός αυθεντικού M, όπως το σπορ τιμόνι, τα εξαιρετικά καθίσματα και τα διακοσμητικά. Φυσικά, δεν λείπουν όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, το σύστημα πλοήγησης, η οθόνη αφής, το M Drive και το Head-Up Display.

Παρότι ο πρόεδρος της BMW M GmbH, Frank van Meel, δεν το επιβεβαίωσε, η πρεμιέρα της νέας M5 θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Δείτε όλα τα Μ μοντέλα της BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης