Στα τέλη του περασμένου έτους, η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του μικρομεσαίου hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Mazda3 είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα SkyActiv-Architecture, με την ποιότητα κατασκευής και την οδική του συμπεριφορά να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Πλήρως αναβαθμισμένη είναι η καμπίνα, με τους Ιάπωνες να τοποθετούν μεγάλη οθόνη αφής 8,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mazda3 προσφέρει εξαιρετικούς χώρους και είναι πλήρως διασυνδεμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν diesel. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο νέος δίλιτρος Skyactiv-X που ενσωματώνει το καινοτόμο σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης «Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI)».

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από τη Mazda Σλοβακίας, το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 181 ίππους και 222 Nm ροπής. Διακρίνεται για την εξαιρετική λειτουργία και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Συνδυάζεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο και θα εφοδιάζει τη σπορ έκδοση του Mazda3 με τα διακριτικά GT.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης