Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του νέου SUV μοντέλου της με έναν ισχυρό turbo diesel κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία έκδοση του Grandland X φέρει τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 177 ίππων και 400 Nm ροπής, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις και οικονομία. Επιταχύνει στα 0-100 σε 9,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 215 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 4,8-4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 126-128 γρ./χλμ. Το μοτέρ ενσωματώνει σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων με ψεκασμό AdBlue (SCR, Selective Catalytic Reduction), καλύπτοντας πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές της Ε.Ε. 

Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων εξασφαλίζει γρήγορες αλλαγές, ενώ τα εργονομικά καθίσματα, οι δερμάτινες επενδύσεις, το προηγμένο ηχοσύστημα και τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης και infotainment με την οθόνη αφής 8 ιντσών, υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης και λειτουργικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας αλουμινένιες δίχρωμες ζάντες 19 ιντσών, ασημί ράγες οροφής, προσαρμοζόμενους προβολείς AFL, κάμερα 360° και το Advanced Park Assist.  Τέλος, χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip με τα πέντε προγράμματα λειτουργίας, το Grandland X προσφέρει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε κάθε επιφάνεια.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου SUV της Opel


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης