Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Η ομάδα παραγωγής του Ken Block, γνωστή στο ευρύ κοινό και ως «Hoonigan», πραγματοποίησε μια εκπληκτική κόντρα μεταξύ του ειδικά διαμορφωμένου Mustang και του βρετανικού hypercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hoonicorn RTR V2 περιγράφεται ως ένα «κτήνος» των δρόμων. Βασίζεται στο Ford Mustang του 1965 και τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V8 6,7 λίτρων της Roush Yates, ο οποίος χάρη στα δύο turbo και τη μεθανόλη για καύσιμο αποδίδει την εξωπραγματική ισχύ των 1.400 ίππων.

Το όχημα του Ken Block είναι αυθεντικό, μπρουτάλ, με ωμή δύναμη και θόρυβο που αναστατώνει τις αισθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, η McLaren Senna ανήκει στα προηγμένα τεχνολογικά hypercars. Ένα εκθαμβωτικό τετράτροχο με ακραία αεροδυναμική και DNA από Formula 1. Ο V8 4.0 biturbo κινητήρας των 800 ίππων και 800 Nm ροπής στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ., με το αυτόματο κιβώτιο αγωνιστικού τύπου να αλλάζει αστραπιαία ταχύτητες.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές, το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Με το γκάζι στο πάτωμα, φθάνει τα 200 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα ανεβαίνει στα 300 στον απίστευτο χρόνο των 17,5 δευτερολέπτων.

Οι χρόνοι είναι καταιγιστικοί. Μπορεί όμως να τα βάλει με το Mustang Hoonicorn; Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης