Το αμερικανικό περιοδικό Motor Trend, πραγματοποίησε ένα μοναδικό συγκριτικό τεστ μεταξύ των δύο κορυφαίων hypercar, σε μια από τις πιο διάσημες και απαιτητικές πίστες, αυτή της Laguna Seca στην Καλιφόρνια.

McLaren P1 και Porsche 918 Spyder συναντήθηκαν στο circuit, ώστε να δούμε ποιο είναι πιο γρήγορο στο γύρο. Για να είναι δίκαιη η κόντρα, τα στελέχη του περιοδικού ζήτησαν από τον επαγγελματία οδηγό αγώνων, Randy Pobst, να τα οδηγήσει την ίδια μέρα, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, με το ίδιο καύσιμο και τα στάνταρ ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο υπέρ-αυτοκίνητα, έχουν σασί και αμάξωμα από carbon, φέρουν κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, κεραμικά φρένα, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά υβριδική τεχνολογία. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης βρίσκεται στο κέντρο, με την P1 να αποδίδει 916 ίππους και την 918 Spyder 887 ίππους.

Η McLaren εκτός από ισχυρότερη, είναι ελαφρύτερη κατά 240 κιλά από την Porsche και ταχύτερη στα 0-200 χλμ./ώρα (6,8 έναντι 7,9 δευτερολέπτων). Ο Randy Pobst, έκανε δύο αναγνωριστικούς γύρους και μετά άρχισαν να γράφουν τα χρονόμετρα. Όπως αποδείχθηκε, η 918 Spyder στέκεται καλύτερα στην πίστα, κάνοντας χρόνο 1:29.89, έναντι 1:30.71 της P1. Πρόκειται για ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στη Laguna Seca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, η LaFerrari απουσίαζε, καθώς η ιταλική εταιρεία απαγόρευσε στον ιδιοκτήτη να παραδώσει το αυτοκίνητο, παρότι αυτός είχε συμφωνήσει με τους ανθρώπους του περιοδικού.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης