Το Rhodium White Premium είναι το ολοκαίνουργιο χρώμα βαφής που παρουσίασε η Mazda, και θα κοσμεί τα μεγάλα κυρίως αυτοκίνητα όπως είναι το νέο CX-60, από το καλοκαίρι του 2022.

Βασισμένο στην τεχνολογία βαφής TAKAMINURI, το υψηλής ποιότητας φινίρισμα βαφής θυμίζει αποτέλεσμα χειροπιαστής εργασίας, μόνο που γίνεται σε μαζική παραγωγή με εγγυημένα μοναδικό αποτέλεσμα σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρώμα ενός αυτοκινήτου για την Mazda είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία καθώς έρχεται να δώσει σχήμα σε ένα όχημα. Για αυτόν τον λόγο , η ιαπωνική εταιρεία εστιάζει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη αποχρώσεων που τονίζουν μια δυναμική και λεπτή έκφραση μέσω της σχεδίασης Kodo – Soul of Motion.  

Αναπτύσσοντας το Rhodium White Premium, η ιαπωνική μάρκα κατάφερε να ανεβάσει τη τεχνολογία βαφής TAKUMINURI σε νέα ύψη, επιτυγχάνοντάς τη μαζική παραγωγή ενός εκφραστικού φινιρίσματος, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις στρώσεις: μια καθαρή, μια ανακλαστική και μια έγχρωμη.

Η έγχρωμη στρώση παρέχει μια πρόσφατα αναπτυγμένη λευκή χρωστική ουσία, η οποία αποδίδει ένα μεταξένιο απαλό, λεπτόκοκκο λευκό χρώμα. Ως τυπική πρακτική με τις λευκές βαφές, το υπόστρωμα τείνει να φαίνεται πιο ανοιχτό και το επικάλυμμα πιο διαφανές σε σχέση με άλλους τόνους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το Rhodium White Premium χρησιμοποιεί μια νέα χρωστική ουσία, χάρη στην οποία η Mazda κατάφερε να μειώσει το πάχος της διαφανούς στρώσης έως και 30%, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και στη μείωση των εκπομπών CO2  κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία με έδρα τη Χιροσίμα μπόρεσε να επιτύχει ένα φινίρισμα «βαμμένο στο χέρι», με τις νιφάδες αλουμινίου να ευθυγραμμίζονται ομαλά σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ανακλαστικό στρώμα. Ολόκληρη η επιφάνεια λάμπει όταν εκτίθεται στο φως και εμφανίζει μια ρεαλιστική μεταλλική υφή.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης