Μαγικό χαλί η νέα ανάρτηση της Audi

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 17:35
Μαγικό χαλί η νέα ανάρτηση της Audi

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου, η γερμανική φίρμα θα αποκαλύψει επίσημα τη νέα γενιά του μεγάλου πολυτελούς μοντέλου της γκάμας της, του Α8.

Η ναυαρχίδα της Audi αναμένεται να εντυπωσιάσει με την επιβλητική εικόνα του αμαξώματος, τα επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης της καμπίνας, καθώς και τις προηγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνει. Μεταξύ αυτών, είναι η καινούργια, πλήρως ρυθμιζόμενη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία, ουσιαστικά, διαβάζει τον δρόμο και ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα την επιφάνεια.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στα teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα, η ανάρτηση του A8 ικανοποιεί πλήρως τόσο αυτούς που επιζητούν την άνεση μιας λιμουζίνας, όσο και αυτούς που θέλουν ένα σπορ premium αυτοκίνητο. Χάρη σε μια κάμερα και αισθητήρες, σκανάρει το οδόστρωμα 18 φορές το δευτερόλεπτο και ανιχνεύει οποιαδήποτε ανωμαλία, ρυθμίζοντας άμεσα το ηλεκτρομηχανικό σύστημα σε κάθε τροχό.

Μία κεντρική μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και «ειδοποιεί» την ενεργή ανάρτηση ώστε να αντιδράσει ανάλογα σε κάθε λακκούβα, σαμαράκι ή ατέλεια του οδοστρώματος, εξαλείφοντας τελείως τα χτυπήματα και τους κραδασμούς. Παράλληλα, ελαχιστοποιεί την κλίση του αμαξώματος στις στροφές και σκληραίνει σε συνθήκες σπορ οδήγησης.Η πιο εντυπωσιακή λειτουργία ωστόσο, είναι άλλη. Σε συνεργασία με το σύστημα ασφάλειας «Pre Sense 360º», η ενεργητική ανάρτηση έχει τη δυνατότητα να ανασηκώνει το αυτοκίνητο από τη μία πλευρά, σε περίπτωση που οι σένσορες ανιχνεύσουν κίνδυνο ατυχήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ταχύτητες άνω των 25 χλμ./ώρα., με το αμάξωμα να σηκώνεται έως 8 εκατοστά σε μισό δευτερόλεπτο, μειώνοντας σε ποσοστό 50% το φορτίο της σύγκρουσης στην καμπίνα των επιβατών.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 17:35