Τον Οκτώβριο του 2016, η διάσημη ιταλική φίρμα από την Μπολόνια προχώρησε σε συμφωνία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), για την ανάπτυξη κοινών project σε σχέση με τα μελλοντικά supercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των ερευνητών του φημισμένου πανεπιστημιακού κέντρου και των μηχανικών της Lamborghini ήταν η εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογιών και εξωτικών υλικών.

Τρία χρόνια αργότερα, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός καινοτόμου συνθετικού υλικού που θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη γενιά των supercars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υλικό σχηματίστηκε στο τμήμα Χημείας του MIT από τον καθηγητή  Mircea Dincă και την ομάδα του, έχοντας την υποστήριξη του τμήματος ανάπτυξης της Lamborghini. Ονομάστηκε Metal-Organic Frameworks (MOF) και διακρίνεται για την επαναστατική μοριακή δομή του, η οποία του επιτρέπει να βελτιώνει την ενεργειακή πυκνότητα έως και 100%.

Να σημειώσουμε ότι το φουτουριστικό Terzo Millennio Concept που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, ήταν, επίσης, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Lamborghini με το MIT.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης