Το αυτοκίνητο των ονείρων, αυτό που θα ήθελε να είχε ο καθένας μας αλλά ελάχιστοι και επιλεγμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, παρουσίασε η Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της διάσημης ιταλικής φίρμας έκαναν πάλι το θαύμα τους, δημιουργώντας ένα υπέροχο, πανέμορφο, θελκτικό και άκρως απολαυστικό τετράτροχο. Πρόκειται για την LaFerrari Aperta, την ανοικτή έκδοση του hypercar, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες. Μάλιστα, παρότι η παγκόσμια πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την έκθεση του Παρισιού, το φθινόπωρο, όλα τα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί, με έναν από τους τυχερούς ιδιοκτήτες να είναι ο φημισμένος σεφ Gordon Ramsay.

Με την Aperta – στα ελληνικά σημαίνει ανοικτό- η Ferrari γιορτάζει τα 70 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της αυτοκινήτου. Όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία, απευθύνεται στους φανατικούς φίλους της, σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το απόλυτο cabrio hypercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι διαθέσιμο τόσο με υφασμάτινη οροφή όσο και με αφαιρούμενη carbon, έχοντας υποστεί αλλαγές στο πλαίσιο προκειμένου η στρεπτική ακαμψία να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την κλειστή LaFerrari. Τροποποιήσεις έγιναν και στην αεροδυναμική, με τα μηχανικά μέρη να παραμένουν ίδια. Τροφοδοτείται από τον V12 6,3 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα KERS αποδίδει 963 ίππους και 900 Nm ροπής.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την έναρξη παραδόσεων και την τιμή της LaFerrari Aperta θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης