H Jaguar ανακοίνωσε sold out για το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της φίρμας, πριν καν ακόμα λανσαριστεί επίσημα στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φανατικοί συλλέκτες της βρετανικής εταιρείας έσπευσαν να παραγγείλουν το υπέροχο sport car, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 250 μονάδες και κοστίζει τουλάχιστον 155.000 ευρώ.

Η συλλεκτική F-Τype Project 7 εξελίχθηκε από το τμήμα «Special Vehicles Operations», βασίζεται στην απλή  F-Type, αλλά υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο μονοθέσιο Project 7, έχοντας ιδιαίτερα επιθετική εμφάνιση και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα σχεδόν τα τμήματα του αυτοκινήτου έχουν ανασχεδιαστεί, με τις ενεργές αναρτήσεις να είναι πιο σκληρές, τα φρένα να αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους, το παρμπρίζ να είναι μικρότερο και το αεροδυναμικό bodykit να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη κατά 177% στα 299 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων, δερμάτινες επενδύσεις υψηλής ποιότητας, διακοσμητικά από ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπει και η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής.

Ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας, αποδίδει πλέον 575 ίππους και 680 Nm ροπής, χάρη στις αναβαθμίσεις των μηχανικών του τμήματος SVO, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων Quickshift. Φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης