Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ανάρπαστη έχει γίνει η ειδική έκδοση του κορυφαίου ιαπωνικού hot hatch. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 1.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 600 προορίζονται για τις ΗΠΑ, 100 για τον Καναδά, 100 για την Ευρώπη και οι υπόλοιπες για την Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Καναδά, η Honda έβγαλε προς πώληση το Civic Type R Limited Edition μέσω ενός online portal. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, όλες οι μονάδες βρήκαν ιδιοκτήτη σε μόλις 4 λεπτά της ώρας με τους αγοραστές να προκαταβάλλουν το ποσό των 1.000 δολαρίων, παρ΄ ότι η τελική τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλεκτική έκδοση του Type R με το αγωνιστικό DNA τροφοδοτείται από τον γνωστό 2.0 VTEC Turbo κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και 400 Nm ροπής. Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και εφοδιάζεται με ζάντες 20 ιντσών της BBS. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στην κίτρινη απόχρωση «Sunlight Yellow», με μαύρο φινίρισμα και κόκκινα διακριτικά.

Σε σχέση με το απλό Type R, το αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά, χάρη στους νέους τροχούς, την αφαίρεση του ηχομονωτικού υλικού από διάφορα σημεία και την απουσία του συστήματος πολυμέσων και του κλιματισμού. Επίσης η ανάρτηση έχει πιο σφιχτή ρύθμιση και το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα τύπου μπάκετ με κόκκινη alcantara, ο νέος μοχλός ταχυτήτων, η επένδυση alcantara στο τιμόνι και η μεταλλική πλακέτα στην κονσόλα με τον αριθμό παραγωγής. Τέλος, το πακέτο «Honda Sensing» με τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης