Δεν πέρασαν δύο μήνες από την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης και, η McLaren ανακοίνωσε ότι η νέα 720S έκανε sold out για τον πρώτο χρόνο παραγωγής.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπληκτικό supercar της βρετανικής φίρμας εξαντλήθηκε σε ελάχιστες εβδομάδες, με τις παραγγελίες από τους πελάτες να ξεπερνούν τις 1.400. Στο Woking αναζητούν τρόπους ώστε να καλύψουν την υψηλή ζήτηση, με την Κίνα να αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη αγορά.

Να σημειώσουμε ότι, το νέο μοντέλο της σειράς Super Series, αποτελεί τον αντικαταστάτη της 650S, πατά πάνω στο carbon πλαίσιο Monocage II και έχει βάρος 1.283 κιλά, χωρίς όμως τα υγρά. Στην «καρδιά» της νέας McLaren βρίσκεται ο V8 4.0 biturbo κινητήρας απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα (!), τα 0-200 σε 7,8΄΄ και τα 0-400 σε 10,3΄΄. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 341 χλμ./ώρα, ενώ για να ακινητοποιηθεί από 200 στα 0 χρειάζεται μόλις 117 μέτρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό όχημα, με τον πίνακα οργάνων να αναδιπλώνεται και τα κουμπιά να λάμπουν διά της απουσίας τους. Εφοδιάζεται με σύστημα Variable Drift Control για καλύτερες πλαγιολισθήσεις, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport και Track), με το Proactive Chassis Control II να περιλαμβάνει προηγμένους αισθητήρες που σκανάρουν όλο το οδόστρωμα για καλύτερη συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Οι πρώτες παραδόσεις της 720S στην τοπική αγορά θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες. Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την απλή, την Performance και την Luxury, με τις τιμές στη Βρετανία να εκκινούν από 208.600 λίρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης