Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Το βρετανικό supercar που είδαμε πριν δύο μήνες στην έκθεση της Γενεύης, έκανε sold-out πριν καν κοπάσει ο θόρυβος γύρω από το όνομά του, με την McLaren να κλείνει τα βιβλία των παραγγελιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, δημοσιεύματα μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης, αναφέρουν πως και οι 500 μονάδες της 675LT έχουν βρει ήδη ιδιοκτήτη, με τον καθένα από αυτούς να δίνει το ποσό των 355.000 ευρώ.

Η 675LT είναι το ελαφρύτερο, ισχυρότερο και ταχύτερο μέλος της σειράς Super Series της βρετανικής μάρκας. Τοποθετείται πάνω από την 650S και απέναντι από την Ferrari 458 Speciale, ζυγίζει όσο ένα μικρομεσαίο hatchback (1.230 κιλά) και είναι διαθέσιμη μόνο σε coupe αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην 650S, έχοντας όμως πιο επιθετικό bodykit, που περιλαμβάνει εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο πλάι και την πίσω πτέρυγα τύπου «Longtail». Η καμπίνα επιβατών είναι αυστηρά διθέσια, με τα μπάκετ καθίσματα να είναι από carbon και alcantara.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας V8 3.8 biturbo, με τους μηχανικούς να έχουν αλλάξει το 50% των εξαρτημάτων του, προς όφελος της ισχύς και των επιδόσεων. Αποδίδει 675 ίππους και 700 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,9’’ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης