Ανάρπαστη έχει γίνει η κορυφαία έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της VW, η οποία τον περασμένο Μάιο έσπασε το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nurburgring για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf GTi Clubsport S θα παραχθεί σε μόλις 400 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ενθουσιώδεις πελάτες έσπευσαν να παραγγείλουν τα συλλεκτικά μοντέλα από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κοστίζει 33.995 λίρες, η VW ανακοίνωσε ήδη sold out καθώς εξαντλήθηκαν και τα 150 αυτοκίνητα που είχαν ανακοινωθεί.

Θυμίζουμε πως, το GTI Clubsport S φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit που τονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερο προφυλακτήρα εμπρός, ανασχεδιασμένα μαρσπιέ, πίσω διαχύτη, πτέρυγα, ζάντες 19 ιντσών, δύο απολήξεις της εξάτμισης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα full bucket καθίσματα και το τιμόνι με επένδυση alcantara, οι αλουμινένιες λεπτομέρειες και ο νέος μοχλός ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.0 turbo κινητήρα, με την ισχύ να φθάνει τους 310 ίππους και τη ροπή τα 380 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 260 χλμ./ώρα.

Οι τυχεροί πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης