Του Λουκά Παπαλάμπρου

Παρότι η έκδοση παραγωγής του μικρομεσαίου ηλεκτροκίνητου hatchback δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη, δεκάδες χιλιάδες πελάτες από όλη την Ευρώπη έχουν δώσει προκαταβολή προκειμένου να το αποκτήσουν μέσα στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο ID.3 θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, η πλατφόρμα των παραγγελιών έχει ανοίξει από τις 8 Μαΐου. Από τότε έως σήμερα, η Volkswagen έχει δεχθεί 30.000 αιτήσεις. Γερμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, με τους υποψήφιους αγοραστές να προκαταβάλουν το ποσό των 1.000 ευρώ για να εξασφαλίσουν προτεραιότητα προκειμένου να παραλάβουν πρώτοι ένα από τα 30.000 αυτοκίνητα της έκδοσης 1ST.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπέσιαλ έκδοση ID.3 1ST. Launch Edition είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.volkswagen.com/id-prebooking σε 29 χώρες της Ευρώπης. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι εκτός λίστας.

Η 1ST εφοδιάζεται με την μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh και στη Γερμανία κοστίζει κάτω από 40.000 ευρώ. Ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Οι κάτοχοι του ID.3 1ST θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος και με μέγιστο όριο τις 2.000 kWh, σε όλα τα δημόσια σημεία φόρτισης Volkswagen We Charge, καθώς και στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της Ionity σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, η VW προσφέρει εγγύηση λειτουργίας της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα και εγγύηση διατήρησης της αποθηκευτικής της δυναμικής έως και 70%.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης