Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία τον Μάρτιο του 2018. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερες από 100.000 μονάδες, καθιστώντας το Kona Electric ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα compact SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, η Hyundai είχε παραδώσει σε πελάτες σε όλο τον κόσμο 103.719 αυτοκίνητα. Η κορεατική φίρμα αύξησε πρόσφατα την παραγωγή προκειμένου να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Το μοντέλο κατασκευάζεται σε δύο εργοστάσια, αυτό στην Ulsan της Ν. Κορέας και αυτό στo Nosovice της Τσεχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τη βασική των 135 ίππων να φέρει μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh και να έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Η ισχυρότερη αποδίδει 204 ίππους και διαθέτει μπαταρία 64 kWh. Η αυτονομία σε αυτήν την περίπτωση φθάνει τα 470 χιλιόμετρα.

Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 6 και 9 ώρες και 40 λεπτά αντίστοιχα, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW ανακτά το 80% της ενέργειας σε 54 λεπτά.

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, το ηλεκτρικό SUV έχει καλύτερη αεροδυναμική, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, καινούρια μάσκα με μικρότερες αντιστάσεις για τον αέρα και νέες ζάντες 17 ιντσών. Διατίθεται σε 21 αποχρώσεις για το εξωτερικό αμάξωμα και με διχρωμία στην οροφή.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, το προηγμένο head-up display, η νέα κεντρική κονσόλα με επιπλέον διακόπτες για το κιβώτιο ταχυτήτων και το ηλεκτρικό σύστημα, καθώς και η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων 7 ή 8 ιντσών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης