Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser video της νέας γενιάς του Polo, ανοίγοντας τον δρόμο για την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

Το καινούργιο supermini θα αποκαλυφθεί σταδιακά, σε μια προσπάθεια της VW να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβιο. Στο video, το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για την σχεδίαση του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζουμε όμως, ότι το Polo βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, την ίδια δηλαδή με το νέο Seat Ibiza, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και μειωμένο βάρος. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, διαθέτει πιο ελκυστική εικόνα και δυναμικό προφίλ, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής. Θα συνεχίσει να διατίθεται σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, με την καμπίνα να κάνει τη διαφορά.

Χάρη στο αυξημένο μήκος, πλάτος και μεταξόνιο, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους χώρους και ένα υπερσύγχρονο ταμπλό, το οποίο προέρχεται από το ανανεωμένο Golf. Αυτό σημαίνει πως φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών, τις επενδύσεις και τα χρώματα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η γκάμα είναι σημαντικά μειωμένη, περιλαμβάνοντας τα πιο αποδοτικά και οικονομικά μοτέρ του ομίλου VW. Στη βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1.000άρης, ακολουθεί ο 1.0 TSI με τους 95 και 115 ίππους και ο νέος 1.5 TSI των 130 και 150 ίππων. Λογικά, καταργούνται οι 1.2 TSI και 1.4 TSI, όπως και ο 1.4 TDI, ο οποίος αντικαθίσταται από τον 1.6 TDI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης