Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν η Bugatti παρουσίασε την εκθαμβωτική Centodieci, ένα μοναδικό τετράτροχο το οποίο αποτελεί φόρο τιμής στη θρυλική EB 110 του 1991.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο, το ακριβοθώρητο hypercar ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Η γαλλική φίρμα ολοκλήρωσε την πρώτη μονάδα του αυτοκινήτου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις δοκιμές εξέλιξης.

Η Centodieci θα παραχθεί σε μόλις 10 μονάδες. Όλες θα είναι χειροποίητες και εξατομικευμένες με βάση τις προτιμήσεις των εκλεκτών πελατών. Φυσικά, το απίθανο όχημα έχει κάνει ήδη sold out

Σχεδιαστικά υιοθετεί στοιχεία από τα σύγχρονα μοντέλα της γκάμας, με το εμπρός τμήμα να θυμίζει έντονα την EB 110. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt, υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προβάλουν τη γοητεία του αυτοκινήτου του 1991 μέσα από ένα σύγχρονο super sport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Εκρηκτικές επιδόσεις

Και οι 10 μονάδες έχουν προπωληθεί...

Κάθε κομμάτι της Centodieci, από τα αεροδυναμικά βοηθήματα έως την τελευταία βίδα, έχει ελεγχθεί με ακρίβεια. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις καμπύλες και τα χρώματα του αμαξώματος, ώστε το όχημα να λάμπει σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Το 2022 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις. Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός W16 8.0 quad turbo κινητήρας. Η απόδοση αγγίζει τους 1.600 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 6,1΄΄ και τα 0-300 σε 13,1΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 χλμ./ώρα και το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο αγωνιστικού τύπου 7 σχέσεων.

Οι παραδόσεις στους ιδιοκτήτες έχουν προγραμματιστεί για το 2022. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 8 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

Το πρώτο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τα τεστ εξέλιξης.

Υπέροχη σχεδίαση και εκπληκτική αεροδυναμική...

 

Αυτό είναι το πιο όμορφο hypercar της χρονιάς

Πού παραδόθηκε η πρώτη Bugatti Chiron Pur Sport;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης