Δύο νέες εκδόσεις του Ibiza ξεκίνησαν ήδη να πωλούνται στην ελληνική αγορά, όπως έκανε γνωστό η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Seat. Ο λόγος για τις έκδοσεις Cupra και 1.2 TSI με 85 ίππους οι οποίες έχουν σημαντικές βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και επιδόσεων.

Η πρώτη διαθέτει στον στάνταρτ εξοπλισμό νέους εμπρόσθιους προβολείς Bi-Xenon με σύστημα AFS και φώτα ημέρας LED, νέα οπίσθια φώτα LED, καθώς και αισθητήρες βροχής/φωτός. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Cupra με τους 180 ίππους και το στάνταρτ 7τάχυτο κιβώτιο DSG μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά στον δακτύλιο της Αθήνας όλες τις ημέρες του χρόνου και αυτό διότι οι εκπομπές ρύπων CO2 κυμαίνονται στα 139γρ./χλμ. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 έρχεται σε 6,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 228 χλμ./ώρα. Η τιμή διάθεσης είναι στα 18.030 ευρώ με απόσυρση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γκάμα του μοντέλου έχει προστεθεί επίσης ο κινητήρας 1.2 TSI με απόδοση 85 ίππους, ο οποίος σε επίπεδο επιδόσεων έχει πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με αυτόν που αποδίδει 105 ίππους (ροπή 160 vs 175 Nm, τελική 180 vs 190 χλμ/ώρα, επιτάχυνση 11,3δευτ. vs 9,8 δευτ.). Ο κινητήρας αυτός είναι διαθέσιμος μόνο για την 5θυρη έκδοση σε επίπεδο εξοπλισμού Reference και η τιμή διάθεσης του είναι τα 10.610 ευρώ με απόσυρση.

Το εσωτερικό του Ibiza Cupra

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης