Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του compact μοντέλου της γκάμας της θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου, με το όνομα C4 – χωρίς Cactus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση e-C4, με τα χαρακτηριστικά του να παραπέμπουν σε crossover.

Στο νέο teaser video που έδωσε η Citroen απεικονίζονται τα ιδιαίτερα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία, όπως φαίνεται, εκτείνονται μέχρι την πτέρυγα.

Όπως γνωρίζουμε, το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA και φέρει τα ίδια μηχανικά μέρη με το Peugeot 2008. Θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης 1.2 Puretech και 1.5 BlueHDI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό σύνολο από την άλλη λογικά προέρχεται από το Opel Corsa-e, αποδίδοντας 136 ίππους και λαμβάνοντας ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh.

Ριζικά αναβαθμισμένη είναι η καμπίνα, περιλαμβάνοντας ψηφιακό cockpit, μεγάλη οθόνη αφής, πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης