Το 2015 ο 22χρονος τότε Laurin Hahn και οι συνομήλικοί του Navina και Jona ίδρυσαν στο Μόναχο της Γερμανίας την εταιρεία Sono Motors. Η έδρα ήταν στο γκαράζ της οικογένειας του τελευταίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, οι τρεις νέοι είχαν την έμπνευση να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό όχημα που λαμβάνει ενέργεια από ηλεκτρικό μοτέρ και από τον ήλιο. Ανέπτυξαν όλα τα σχέδια, τα ανέλυσαν και βρήκαν χρηματοδότες.

Αυτήν την εποχή το αυτοκίνητο είναι στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με την παραγωγή του να ξεκινά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας μέσα στο 2019. Μάλιστα, περισσότεροι από 9.000 πελάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά και έχουν συμπληρώσει την αίτηση παραγγελίας. Όσο για την τιμή εκκίνησης, ορίστηκε στα 16.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Sion φέρει 330 μικρά ηλιακά πάνελ στο αμάξωμα που συγκεντρώνουν την ενέργεια του ήλιου και μπορούν να παράγουν μέγιστη ισχύ 1.204 watts με απόδοση 24%. Φυσικά, δεν λείπει ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία χωρητικότητας 35 kWh. Η συνολική απόδοση φθάνει τους 163 ίππους, με την αυτονομία να αγγίζει τα 255 χιλιόμετρα.

Οι ηλιακοί συλλέκτες αντλούν, αποθηκεύουν και διανέμουν την ενέργεια, τροφοδοτώντας τόσο την μπαταρία όσο και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης, το Sion ενσωματώνει σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα για τα μικροσωματίδια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης