Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων βρίσκονται οι πρώτες μονάδες της νέας έκδοσης του πολυτελούς SUV της βρετανικής φίρμας τεχνολογίας plug-in hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλεκτοί πελάτες της Bentley παρέλαβαν τα κλειδιά της Bentayga Hybrid, του πρώτου επαναφορτιζόμενου μοντέλου στην πολύχρονη ιστορία της εταιρείας. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε 64 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και το premium σαλόνι.

Τροφοδοτείται από τον V6 3.0 turbo βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 449 ίππους και 700 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 17,3 kWh φορτίζει μέσω ταχυφορτιστή σε 2,5 ώρες και μέσω απλού οικιακού δικτύου σε 7,5 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 254 χλμ./ώρα. Βέβαια, τα στοιχεία που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι της Bentayga Hybrid είναι ότι καίει μόλις 3,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, οι εκπομπές ρύπων είναι στα 79 γρ./χλμ. και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 39 χιλιόμετρα, έχοντας αυτονομία 747 χλμ.

Όσο για την τιμή του αυτοκινήτου, στη Βρετανία ορίστηκε στα 141.100 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης