Το iNext, το πρώτο μοντέλο που εφαρμόζει τη φιλοσοφία «D+ACES» και ενσωματώνει όλους τους στρατηγικούς τομείς του βαυαρικού ομίλου, δηλαδή την αυτόνομη οδήγηση, τη συνδεσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες, πάτησε τους τροχούς του στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της BMW ξεκίνησαν τις δοκιμές του αυτοκινήτου, με την εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα test εξέλιξης. Το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο, διακρίνεται η σιλουέτα του και η ολοκαίνουργια μάσκα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το iNext βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και τροφοδοτείται από έναν υπερσύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, μικρότερο σε διαστάσεις, αλλά πιο αποδοτικό. Επίσης, φέρει νέας γενιάς μπαταρίες που φορτίζουν ταχύτερα και προσφέρουν αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του οχήματος θα είναι η καμπίνα. Περιγράφεται ως μία «μπουτίκ σε τροχούς» με σοφιστικέ αίσθηση και ευφυείς τεχνολογίες που ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες, ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών.

Το λανσάρισμα του iNext στην αγορά προγραμματίζεται για το 2020. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing και θα αποτελέσει τη νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη και τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης