Με το σλόγκαν «7 το 17», η Opel ετοιμάζεται για επτά παγκόσμιες πρεμιέρες το 2017. Το σημαντικότερο μοντέλο που θα δούμε είναι φυσικά το νέο Insignia, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα συνεχίζει το «κρυφτούλι», ανακοινώνοντας με το σταγονόμετρο τα χαρακτηριστικά της δεύτερης γενιάς του δημοφιλούς sedan, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το ενδιαφέρον ειδικών και κοινού. Πριν από λίγες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη δύο teaser εικόνες και ορισμένες πληροφορίες για τις τεχνολογίες που διαθέτει.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί με το όνομα Insignia Grand Sport, βασίζεται στην πλατφόρμα Global Epsilon της GM και είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το τωρινό. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 5,5 εκατοστά, το πλάτος κατά 1 εκ. και το μεταξόνιο κατά 9 εκ. Παράλληλα, το ύψος είναι μειωμένο, προσδίδοντας στο αμάξωμα πιο δυναμική όψη. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποπνέει μία νέα αίσθηση κομψότητας, ελαφρού βάρους και σπορτίφ στιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει στον εξοπλισμό το προηγμένο σύστημα φωτισμού matrix Intellilux LED, με τους 32 ανεξάρτητους λαμπτήρες. Τα φώτα προσαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις συνθήκες, προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα σε απόσταση έως τα 400 μέτρα. Παράλληλα, η ένταση της δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, φωτίζοντας τέλεια στις στροφές. Επίσης, προσαρμόζουν σταθερά την εμβέλεια και κατανομή της δέσμης μέσα στην πόλη, σε επαρχιακό δρόμο, ή στον αυτοκινητόδρομο, κάνοντας τη νύχτα μέρα χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Η καμπίνα έχει πιο premium χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8 ιντσών που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Κάτω από το καπό θα δούμε έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρου απόδοσης άνω των 160 ίππων και έναν καινούργιο biturbo diesel, οι οποίοι διακρίνονται για την ισχύ και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.            

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης