Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο μεγάλο SUV της ισπανικής μάρκας, η ναυαρχίδα της γκάμας, αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2019, προσφέροντας στους οδηγούς οτιδήποτε επιθυμούν από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tarraco είναι το καλύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει η Seat, ικανό να κινηθεί με την ίδια άνεση τόσο στην άσφαλτο, όσο και εκτός δρόμου. Η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, πλησιάζοντας τις premium προτάσεις, οι χώροι είναι εκπληκτικοί και οι προδιαγραφές πολλά υποσχόμενες.

Η ισπανική εταιρεία το έχει εξοπλίσει με τους πιο αποδοτικούς κινητήρες του VW Group, όπως τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων. Παράλληλα, το εφοδίασε με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών είναι τα «Pre-crash» και «Rollover Assist», δύο high-tech τεχνολογίες που αποσκοπούν στην πρόληψη των ατυχημάτων και στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος ενεργητικής ασφάλειας της Seat, Esteban Alcántara, η κούραση, η υπνηλία και η υπερβολική ταχύτητα είναι ορισμένες από τις βασικές αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Οπότε τα νέα συστήματα, όπως τα «Pre-crash» και «Rollover Assist», παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα της ασφάλειας.

Το Tarraco έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει πιθανό κίνδυνο και να αντιδρά σε μόλις 200 χλστ. του δευτερολέπτου. Όταν, λοιπόν, ενεργοποιηθεί το «Pre-Crash», τεντώνουν οι ζώνες ασφαλείας, ενεργοποιούνται τα φώτα (αλάρμ), κλείνουν τα παράθυρα και η οροφή, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους επιβάτες.

Από την άλλη, το «Rollover Assist» ενεργοποιείται σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Μόλις αντιληφθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να τουμπάρει, σβήνει αυτόματα τον κινητήρα, ξεκλειδώνει τις πόρτες, ενεργοποιεί τα φώτα, κάνει άμεσα κλήση έκτακτης ανάγκης και επεμβαίνει στο σύστημα κλιματισμού.

Όλοι οι αισθητήρες, τα ραντάρ και οι μονάδες ελέγχου του Tarraco είναι σε συνεχή εγρήγορση. Ανιχνεύουν οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο και προσαρμόζονται ανάλογα τις συνθήκες. 

Στόχος της Seat είναι να εξελίξει περαιτέρω τις τεχνολογίες και να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες τραυματισμού του οδηγού και των επιβατών.

Διαβάστε επίσης: Seat Tarraco: Το κορυφαίο της ιστορίας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης