Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι δύο κορεατικές μάρκες στην έρευνα αξιοπιστίας «Vehicle Dependability Study» της J.D. Power για το 2017, αποδεικνύοντας τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν κάνει σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και συμμετείχαν 14.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες έρευνες ποιότητας στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τους κατόχους να εκτιμούν 71 οχήματα από 24 κατασκευαστές.

Στόχος είναι να αξιολογηθούν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες μεταξύ 12 και 36 μηνών. Συνολικά εξετάζονται 117 είδη συμπτωμάτων από οκτώ κατηγορίες (εξωτερικό οχήματος, οδηγική εμπειρία, χειριστήρια και ενδείξεις, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, καθίσματα, εξαερισμός και κλιματισμός, εσωτερικό οχήματος, κινητήρας και μετάδοση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η KIA θριάμβευσε στη μελέτη της  J.D. Power, με τα αυτοκίνητά της να εμφανίζουν τα λιγότερα προβλήματα από οποιαδήποτε άλλη μάρκα. Μάλιστα, η κορεατική φίρμα ήταν η μοναδική που σημείωσε κάτω από 100 στο δείκτη αξιολόγησης, την ώρα που ο μέσος όρος είναι στο 151.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Hyundai, με την Toyota να είναι τρίτη. Εντύπωση έκανε η βαθμολογία που συγκέντρωσαν Mercedes, BMW και Audi, με τους πελάτες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα με τα αυτοκίνητά τους.  

Όσον αφορά στις κατηγορίες, το Opel Adam αναδείχθηκε καλύτερο στα μικρά πόλης, το Toyota Yaris στα supermini, το KIA Sportage πρώτευσε στα compact SUV, το Hyundai i30 στα μικρομεσαία, το Opel Insignia στα μεσαία οικογενειακά και η Mercedes E-Class στα μεγάλα πολυτελή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης