Σκληρό μήνυμα στέλνει η General Motors σε χιλιάδες Νοτιοκορεάτες εργαζόμενους στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πιονγκτσανγκ, ανακοινώνοντας ότι θα κλείσει ένα κορεατικό εργοστάσιο το Μάιο και πιέζει τα εργατικά συνδικάτα για πρόσθετες περικοπές δαπανών.

Η κίνηση αυτή, η οποία ανακοινώθηκα νωρίς το πρωί της Τρίτης από την GM Korea, είναι η πιο πρόσφατη κίνηση σε μια ευρεία προσπάθεια μείωσης του μεγέθους της παγκοσμίως, που εφαρμόζει η διευθύνουσα σύμβουλος mary Barra, η οποία έχει συρρικνώσει, κλείσει ή πουλήσει επιχειρηματικές μονάδες σε Ινδία, Ρωσία, Δυτική Ευρώπη και ΝΑ Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται πιο εξαρτημένη από τις κινεζικές δραστηριότητες, όπου τώρα πουλάει πολύ περισσότερα οχήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η εταιρεία έχει γίνει κατά πολύ μικρότερη υπό την ηγεσία της Barra, και τώρα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση πίσω από τις Volkswagen, Toyota Motor, και τη συμμαχία Nissan Motor/Renault, με βάση τις πωλήσεις παγκοσμίως.

Η απόφαση να κλείσει ένα εργοστάσιο στην πόλη Gunsan θα μειώσει τον μεγάλο αριθμό του χωρίς χρήση εργοστασιακού χώρου και θα οδηγήσει σε χρέωση 850 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επηρεάζει δε 2.000 εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο που αντιστοιχεί μόλις στο 7% των 520.000 οχημάτων που κατασκευάζει η GM Korea (στοιχεία 2017).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης