Η βρετανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα της F-Type, τοποθετώντας στη βάση του μοντέλου έναν καινούργιο δίλιτρο κινητήρα βενζίνης.
    

Πρόκειται για το ισχυρότερο τετρακύλινδρο μοτέρ που έχει κατασκευάσει ποτέ η Jaguar. Ανήκει στη σειρά Ingenium, αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ., με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις του sportcar είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση καυσίμου είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με την ισχυρότερη V6 έκδοση των 340 ίππων, ενώ οι εκπομπές ρύπων έχουν περιοριστεί κατά 16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάρος της δίλιτρης F-Type είναι στα 1.525 κιλά, με τους μηχανικούς της εταιρείας να έχουν αλλάξει τη ρύθμιση της ανάρτησης και τροποποιήσει το σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να επιτύχουν την ιδανική κατανομή βάρους στο εμπρός και πίσω άξονα. 

Η Jaguar δεν ανακοίνωσε τις τιμές, ούτε τον χρόνο λανσαρίσματος της βασικής έκδοσης στην αγορά, κάτι που αναμένουμε σύντομα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης