Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το αυτοκίνητο που αντικρίζετε στις φωτογραφίες ονομάζεται Keraboss Super K, κατασκευάζεται από την εγχώρια εταιρεία Keraboss Cars Manufacturing και μόλις έλαβε πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος. Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών, το εν λόγω μοντέλο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει νόμιμα, με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο να δίνει το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση και να δηλώνει: «Άνοιξε ο δρόμος για ένα εγκεκριμένο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο. Εμείς στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια υπάρξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Keraboss Super K ανήκει στην κατηγορία Μ.Ο.Ι.Κ. (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής), κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπει στη μαζική παραγωγή, όμως όσα μοντέλα παραγγελιών παραδοθούν θα διαθέτουν πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας όπως όλα τα υπόλοιπα οχήματα. 

Το όχημα διατίθεται τόσο σε διθέσια όσο και τετραθέσια έκδοση, έχοντας ως κινητήρια δύναμη ένα 1.000άρι μοτέρ απόδοσης 72 ίππων στην ατμοσφαιρική του εκδοχή και 84 ίππων στην turbo. Σχετικά με τις διαστάσεις του, έχει μήκος 3.375 χλστ., πλάτος 1.560 χλστ. και ύψος 1.590 χλστ., ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί όπως το πολυεστερικό αμάξωμα και το γαλβανιζέ σασί το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για το απαιτητικό κλίμα των νησιών απέναντι στο διαβρωτικό αλάτι της θάλασσας.

Η τελική ταχύτητα είναι στα 145 χλμ./ώρα, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο σειριακό, με το βάρος του συνόλου να μετριέται στα 840 κιλά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία στοχεύει στις 75 πωλήσεις ανά έτος, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαρκή αγώνα αναζήτησης κονδυλίων εξέλιξης ώστε να μπορέσει και να μειώσει τα κόστη παραγωγής αλλά και τον χρόνο.

Το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός πως αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι ανοίγει ο δρόμος και σε άλλες ελληνικές εταιρείες να κάνουν το μεγάλο βήμα, όπως κατάφερε η Keraboss Cars Manufacturing μετά από χρόνια εργασιών και προσπαθειών. Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της αυτοκίνητα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης