Εφέτος η Abarth γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, με την πόλη του Τορίνο να προχωρά σε μία πολύ σημαντική κίνηση, αναγνωρίζοντας το έργο ενός σημαντικού ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να τιμήσει τον ιδρυτή της φημισμένης φίρμας, Carlo Abarth, ο οποίος το 1949 άνοιξε την πρώτη μονάδα της Abarth στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Πιεμόντε, οι αρμόδιοι φορείς ονόμασαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε via Carlo Abarth.

Η πινακίδα με το όνομα αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, παρουσία του Francesco Sicari, πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, του Luca Napolitano, επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ και του Roberto Giolito, eπικεφαλής της FCA Heritage.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας, αλλά και του Heritage HUB, της ξεχωριστής εγκατάστασης που φιλοξενεί ιστορικά μοντέλα των Fiat, Abarth και Lancia.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πόλη του Τορίνο για την αναγνώριση αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου που έφερε επανάσταση με τις ιδέες του στον χώρο του αυτοκινήτου. Πρόκειται για μία κίνηση εκτίμησης προς τη μάρκα και τον ιδρυτή της. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος», δήλωσε ο Luca Napolitano.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης