Το Bloodhound SCC είναι αναμφισβήτητα το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ένα «θαύμα» της μηχανολογίας, που έχει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας, αναπτύσσοντας 1.600 χλμ./ώρα.

Το όχημα αυτό βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη χώρα μας, έστω και υπό μορφή ρέπλικας. Είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο, διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, στροβιλοκινητήρα και συστοιχία πυραυλοκινητήρων, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 135.000 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα που έχει αναλάβει το project, θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ σε έρημο της Νότιας Αφρικής, τους επόμενους μήνες. Στο cock-pit θα βρεθεί ο οδηγός Andy Green, ο οποίος είχε οδηγήσει και το Thrust SSC, που κατέχει το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας των 1.228 χλμ./ώρα.

Η εξέλιξη του Bloodhound SCC γίνεται στη Βρετανία, με τη συμμετοχή κορυφαίων μηχανολόγων, μηχανικών και αεροναυπηγών από πανεπιστήμια, ιδιωτικές εταιρείες και τον βρετανικό στρατό. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ορισμένα πλάνα από τη διαδικασία συναρμολόγησης του απίστευτου οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Το υπερηχητικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης