Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Koenigsegg σημείωσε ένα εκπληκτικό ρεκόρ στη διαδικασία των 0-400-0, συντρίβοντας τον χρόνο της επιβλητικής Bugatti Chiron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι διέλυσε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, με την υπερηχητική Agera RS να γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Η Koenigsegg έλαβε άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και έκλεισε για συγκεκριμένες ώρες κομμάτι του δημόσιου δρόμου στο Route 160 μεταξύ  Las Vegas και Pahrump.

Στη μήκους 17 χιλιομέτρων διαδρομή, ο εργοστασιακός οδηγός Niklas Lilja έκανε δύο προσπάθειες ανά κατεύθυνση. Την πρώτη φορά ανέπτυξε τελική 437,7 χλμ./ώρα και τη δεύτερη 457,5 χλμ./ώρα. Ο μέσος όρος από τις δύο μετρήσεις ήταν 444,6 χλμ./ώρα, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το hypercar φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και εφοδιαζόταν με βιοκαύσιμο, προκειμένου να βγάλει πλήρως την ισχύ των 1.360 ίππων.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 431,5 χλμ./ώρα και το κατείχε η Bugatti Veyron Super Sport από το 2010. Βέβαια, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει και το Hennessey Venom F5 των 1.600 ίππων, καθώς η αμερικανική εταιρεία υποστηρίζει ότι πιάνει τα 484 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική Agera RS κατατροπώνει την Bugatti Chiron στο 0-400-0


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης