Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγες ημέρες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού, η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα νέα σκίτσα του πρωτότυπου Vision RS και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept ανήκει στην κατηγορία των hot hatch και ουσιαστικά τοποθετείται απέναντι από το Golf GTI, έχοντας μήκος 4.356 χλστ., πλάτος 1.810 χλστ., ύψος 1.431 χλστ. και μεταξόνιο 2.650 χλστ. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο κέντρο της Skoda στο Mlada Boleslav και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Οκτωβρίου, στην Πόλη του Φωτός.

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός 1.5 TSI Evo κινητήρας βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνολικά 245 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 209 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 13kWh φορτίζει σε 2,5 ώρες, με το όχημα να έχει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 70 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει η Skoda, το εσωτερικό εκφράζει τη νέα σπορ φιλοσοφία, οι επιφάνειες καλύπτονται από επένδυση Vegan Alcantara, ενώ σε πολλά σημεία έχει γίνει χρήση carbon από ανακυκλώσιμο πολυεστέρα. Η μεγάλη οθόνη αφής είναι κατασκευασμένη από ειδικό γυαλί, ενώ ο παραδοσιακός μοχλός ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου έχει αντικατασταθεί από διακόπτη drive-by-wire.

Φυσικά, δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σπορ τιμόνι και τα λεπτά καθίσματα αγωνιστικού τύπου.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης