Κάνοντας πράξη την υπόσχεσή της, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, ένα νέο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο μεσαίο crossover της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το Cross Coupe GTE, ένα plug-in hybrid αυτοκίνητο με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σχεδίαση και εντυπωσιακή καμπίνα. Παρότι το πρωτότυπο έχει πενταθέσια διάταξη, η έκδοση παραγωγής που θα δούμε το 2016 θα είναι επταθέσια, υιοθετώντας πολλά στοιχεία από το συγκεκριμένο concept.

Το συγκεκριμένο όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, έχει μήκος 4.846 χλστ., πλάτος 2.029 χλστ. και ύψος 1.735 χλστ. Το design του είναι άκρως δυναμικό, με έντονες γραμμές, επιθετική μάσκα και μεγάλα φτερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ψηφιακή τεχνολογία, με την οθόνη αφής 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα με λειτουργία κίνησης των χεριών, την μικρότερη οθόνη από κάτω για το σύστημα κλιματισμού και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, να δίνουν μια hi tech εικόνα. 

Τροφοδοτείται από ένα V6 κινητήρα βενζίνης 3,6 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 360 ίππους και τα 379 Nm ροπής. H κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG.

O επιλογέας ταχυτήτων είναι τύπου joystick, ενώ ακριβώς από πίσω του υπάρχει ένας περιστροφικός διακόπτης με τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (On-road, Off-road, Sport και Snow).

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 32 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα και τη μέση κατανάλωση να είναι στα 3,4 λίτρα ανά 100 χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης