Η κορεατική μάρκα εμπλουτίζει την γκάμα του compact SUV μοντέλου με μία υβριδική έκδοση, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kona Hybrid τροφοδοτείται από τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα της σειράς Kappa και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική απόδοση να φθάνει τους 141 ίππους και τα 265 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 11,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με ζάντες 16 ιντσών και στα 4,3 λτ. με ζάντες 18 ιντσών. Όσο για τις εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 90 και 99 γρ./χλμ., αντίστοιχα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, οι διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις εντοπίζονται στις ζάντες και στο νέο μπλε χρώμα του αμαξώματος (Blue Lagoon). Στο εσωτερικό, έχει αναβαθμιστεί ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνοντας ενδείξεις για τη λειτουργία του υβριδικού συνόλου, έχει βελτιωθεί το σύστημα πολυμέσων Blue Link και έχουν προστεθεί επιπλέον εφαρμογές για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του οδηγού και των επιβατών.

Επίσης, ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος, με τη Hyundai να τοποθετεί το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας SmartSense αλλά και το σύστημα πλοήγησης LIVE με ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες, την κυκλοφορία, τα πρατήρια καυσίμων, τις τιμές της βενζίνης και τους σταθμούς στάθμευσης στην περιοχή που αναζητεί ο κάτοχος.

 

Όλες οι εκδόσεις του Kona

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης