Το νέο Outlander αναμένεται στις αγορές στα τέλη του 2012, ωστόσο στη Mitsubishi σχεδιάζουν να λανσάρουν αμέσως μετά και την υβριδική έκδοση, η οποία θα διαθέτει τεχνολογία plug-in, εκπέμποντας μόλις 50γρ./χλμ. CO2.

Το υβριδικό ιαπωνικό SUV θα είναι το πρώτο ηλεκτρο-υβριδικό αυτοκίνητο που θα έχει μόνιμη τετρακίνηση, προσφέροντας στον οδηγό εκτός από οικονομική κατανάλωση καυσίμου και υψηλές δυνατότητες εκτός δρόμου. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα. Υπάρχει η δυνατότητα τριών οδηγικών προγραμμάτων (Pure, Series, Parallel), με το πρώτο να κινεί το αυτοκίνητο αποκλειστικά με τους δύο ηλεκτροκινητήρες με αυτονομία μπαταρίας έως και 50 χιλιόμετρα, το δεύτερο επίσης με τους ηλεκτροκινητήρες και τον βενζινοκινητήρα να λειτουργεί ως γεννήτρια και το τρίτο σε συνδυασμό, για πιο υψηλές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία του θα κάνει τη διαφορά για υβριδικό, αφού θα αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι μόλις στα 50 γρ./χλμ. Το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει από την Ιαπωνία και λίγο μετά θα έρθει στην Ευρώπη-στα μέσα του 2013.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης