Του Λουκά Παπαλάμπρου

Περισσότεροι από 8.200 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απέκτησαν ένα μοντέλο της Lamborghini την περασμένη χρόνια, με την αύξηση των πωλήσεων της ιταλικής φίρμας να αγγίζει το εκπληκτικό 43%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία από τη Sant’ Agata της Μπολόνια κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2019, με 8.205 μονάδες. Τα δύο μοντέλα της σειράς Super Sport, δηλαδή η Aventador και η Huracan Evo αύξησαν το ποσοστό τους, φθάνοντας τις 1.104 και 2.139 μονάδες αντίστοιχα.

Μάλιστα, η Huracan ξεπέρασε την Gallardo στη μάχη για το best seller στην πολύχρονη ιστορία της Automobili Lamborghini, έχοντας πουλήσει σε 10 χρόνια παραγωγής 14.022 αντίτυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, το μοντέλο που έκανε τη διαφορά δεν ήταν άλλο από την Urus. Το πανίσχυρο SUV έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατακόρυφη άνοδο της μάρκας, με 4.962 μονάδες.

Οι αμερικάνοι δείχνουν να λατρεύουν τις Lamborghini (2.374 αυτοκίνητα), οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ είναι οι πιο σταθεροί πελάτες (770 μονάδες), στο Ηνωμένο Βασίλειο πουλήθηκαν πέρυσι 658 οχήματα, στη Γερμανία 562, στον Καναδά 376 και στην Ιταλία 370.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Stefano Domenicali, έκανε λόγο για μία σπουδαία επιτυχία, ένα απίστευτο αποτέλεσμα που αναδεικνύει τη δυναμική της μάρκας, την ποιότητα των προϊόντων και την εμπορική στρατηγική. Ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για την αφοσίωσή τους, ενώ στάθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως μέσω αυτών αυξήθηκε η αναγνωρισιμότητα του brand name.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης