Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας, με όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, να βαθμολογούνται με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Αυτό που κατάφερε όμως το Datsun GO, είναι πέρα από κάθε φαντασία. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι τόσο ασφαλές, όσο ένα… μηχανάκι! Δηλαδή σε περίπτωση πρόσκρουσης δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους επιβάτες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα crash tesh που διεξήγαγε ο οργανισμός Bharat NCAP στην Ινδία – το αντίστοιχο του EuroNCAP – το μοντέλο της Datsun απέτυχε παταγωδώς, λαμβάνοντας μηδέν αστέρια. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, στις δοκιμές μετωπικής πρόσκρουσης με 64 χλμ./ώρα. ο κλωβός διαλύθηκε, ενώ το κεφάλι του ανδρείκελου χτύπησε στο τιμόνι και το ταμπλό, κάτι που σημαίνει σοβαρό τραυματισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προστασία ενηλίκων έλαβε 0 με άριστα το 10. Για προστασία παιδιών, πεζών και συστήματα δεν αναφέρουμε καν. Όπως ήταν φυσικό, ο παγκόσμιος οργανισμός Global NCAP πήρε θέση και ζήτησε την άμεση απόσυρση του αυτοκινήτου από την αγορά της Ινδίας και τις υπόλοιπες χώρες που πωλείται.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης