Μετά την απλή έκδοση της νέας γενιάς του Prius, η Toyota παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης και την plug-in hybrid εκδοχή του με την ονομασία Prime.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Prius Prime είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας και το πιο οικονομικό στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,4 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα. Το νούμερο είναι εκπληκτικό, όπως και η αυτονομία, η οποία αγγίζει τα 965 χλμ., με μια πλήρη φόρτιση.

Παράλληλα, οι εκπομπές ρύπων είναι στα 32 γρ./χλμ., μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35 χιλιόμετρα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες φορτίζουν από οικιακό δίκτυο σε 5,5 ώρες και από δίκτυο έντασης 240V σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Η νέα plug-in hybrid έκδοση τροφοδοτείται από τον γνωστό κινητήρα 1.800 κ.εκ. που λειτουργεί βάσει του κύκλου Atkinson και συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 8,8 kWh. Επίσης, φέρει διπλή γεννήτρια μετάδοσης κίνησης και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά διακρίνεται για τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και την ενεργή γρίλια στη μάσκα, ενώ η πίσω πόρτα είναι κατασκευασμένη από συνθετικό πλαστικό CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Ελαφρώς διαφοροποιημένα είναι τα φωτιστικά σώματα, με την οροφή να περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Στο εσωτερικό συναντάμε πλέον μια νέα οθόνη 11,6 ιντσών, στην οποία έχουν ενσωματωθεί όλες οι λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το έγχρωμο head-up display δεν λείπει από τον εξοπλισμό, όπως και το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, το πακέτο ασφάλειας Toyota Safety Sense, το ηχοσύστημα της JBL και η ασύρματη φόρτιση κινητού.

Το Prius Prime θα λανσαριστεί αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ το φθινόπωρο, με την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη να έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.

Για να δείτε όλα τα μοντέλα Toyota πατήστε εδώ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης