Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο Actros, δίνοντας στη δημοσιότητα τα βασικότερα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας των φορτηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Actros χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο φορτηγό του κόσμου. Διαθέτει 60 πρωτοποριακά συστήματα, θέτοντας νέα δεδομένα απόδοσης, ασφάλειας και άνεσης στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Εξοπλίζεται με την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης «Active Drive Assist», η οποία λειτουργεί σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Μόλις ο οδηγός την ενεργοποιήσει, το σύστημα μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα αυτόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είναι το πρώτο φορτηγό παραγωγής που ενσωματώνει ψηφιακές κάμερες εξωτερικά «Mirror Cam» και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολόνες της καμπίνας. Περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, προσφέροντας άριστη περιμετρική ορατότητα στον οδηγό.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος «Active Brake Assist 5» με ανίχνευση πεζών, καθώς και το νέο «Predictive Powertrain Control» το οποίο λειτουργεί αποδοτικότερα από το cruise control και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επαρχιακά δρομολόγια.

Όπως τα επιβατικά αυτοκίνητα έτσι και το Actros, φέρει σύστημα πολυμέσων Multimedia Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνες αφής, συμβατότητα με Apple Car Play ή Android Auto και πληθώρα εφαρμογών, πλήρη συνδεσιμότητα, νέο σύστημα υποβοήθησης ελέγχου ευστάθειας για ρυμουλκούμενα, σύστημα προβολέων με χαρακτηριστική φωτεινή «υπογραφή», προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με τη Mercedes, χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική, τη νέα σχέση μετάδοσης πίσω άξονα και το προηγμένο «Predictive Powertrain Control» η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί κατά 5%.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι παραγγελίες για το νέο Actros θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες, ενώ οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης