Η γερμανική εταιρεία μας δίνει μία πρώτη γεύση από το μελλοντικό compact SUV, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GT X Experimental ενσαρκώνει τις αξίες της Opel, προβάλλει το όραμά της και προαναγγέλλει τη φιλοσοφία των μελλοντικών μοντέλων της. Αποτυπώνει την ουσία της πλούσιας κληρονομιάς της και υπόσχεται ένα συναρπαστικό μέλλον. Συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία, με την ακρίβεια, την ποιότητα και τις καινοτομίες.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.063 χλστ., το πλάτος 1.830 χλστ., το ύψος 1.528 χλστ. και το μεταξόνιο 2.625 χλστ. Βασίζεται σε μία ανάλαφρη αρχιτεκτονική, έχει μειωμένο αποτύπωμα και πατά σε τροχούς 17 ιντσών που οπτικά δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh που φορτίζει επαγωγικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 – που σημαίνει ότι μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα θέματα οδήγησης, αλλά ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί εάν χρειαστεί παρέμβαση. Το αμάξωμα του Opel GT X Experimental συνδυάζει τις τολμηρές αναλογίες με καθαρές, ρέουσες επιφάνειες. Προσφέρει άνετη πρόσβαση χάρη στις πίσω πόρτες με πίσω άρθρωση και το άνοιγμα 90 μοιρών.  

Το ευάερο εσωτερικό του διέπουν οι ίδιες σχεδιαστικές αρχές με κύριο χαρακτηριστικό την οπτική και ψηφιακή αποτοξίνωση. Πλαισιωμένη από την πανοραμική οροφή και τα ενιαία πλαϊνά παράθυρα, η καμπίνα κρύβει καινοτομίες πίσω από τη στιλπνή της εμφάνιση. Μία ευρεία, ενιαία οθόνη υποδέχεται τον οδηγό, καταργώντας κάθε διακόπτη και προβάλλοντας όλες τις πληροφορίες. Τα τέσσερα καθίσματα μοιάζουν να αιωρούνται, ενώ αφαιρούμενα ηχεία τοποθετημένα κάτω από τα προσκέφαλα, προσφέρουν ηχητική απόλαυση και εκτός του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης