Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ολλανδική εταιρία Lightyear παρουσιάζει το δεύτερο ηλεκτρικό της, αυτοφορτιζόμενο EV στην φετινή έκθεση CES. Ο λόγος για το Lightyear 2, με το βιβλίο των προπαραγγελιών να ανοίγει από τώρα, για ένα μοντέλο που θα έρθει το νωρίτερο σε δύο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίνοντας από τα teaser που παρέχονται, φαίνεται ότι το Lightyear 2 δεν ξεφεύγει από την coupe σιλουέτα του Lightyear 0. Αξιοσημείωτες διαφορές είναι οι πιο κομψές μαυρισμένες κολόνες στο τετράθυρο μοντέλο, μαζί με πρόσθετες μαύρες πινελιές στο αμάξωμα . Το δεύτερο μοντέλο φαίνεται επίσης να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, κάνοντας το όχημα να φαίνεται σαν ένα κουπέ crossover.

“Το Lightyear 2 θα επιταχύνει την αποστολή μας να προσφέρουμε καθαρή κινητικότητα σε όλους, παντού. Αυτό είναι το πρώτο EV που επιτρέπει στους καταναλωτές να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα”, λέει ο Lex Hoefsloot, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Lightyear.

Όπως και με το Lightyear 0, το Lightyear 2 θα απαιτεί λιγότερη φόρτιση από το δίκτυο σε σύγκριση με ένα συμβατικό EV. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία διαφημίζει ότι μπορεί να είναι και το αντίστροφο, με το αυτοκίνητο να έχει την ικανότητα να παρέχει ισχύ που συγκεντρώνει από τον ήλιο. Μιλώντας για αυτό, τα teaser που παρέχονται δείχνουν ηλιακά πάνελ τοποθετημένα ορατά στην οροφή, το καπό και τα πίσω μέρη του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα προσφέρει αυτονομία άνω των 800 χιλιομέτρων μεταξύ των φορτίσεων, νούμερο μεγαλύτερο από το Lightyear 0 που έχει βαθμολογία WLTP στα 625 χιλιόμετρα. Στο τελευταίο, τα ηλιακά πάνελ υποστηρίζεται ότι παρέχουν επιπλέον 70χλμ. την ημέρα σε ιδανικές, ηλιόλουστες συνθήκες, ενώ στο νέο μοντέλο το νούμερο θα ξεπεράσει τα 100χλμ.

Το Lightyear 2 δεν συνοδεύεται από τεχνικές προδιαγραφές προς το παρόν εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025, με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ μεταξύ των πρώτων περιοχών που θα παραλάβουν το όχημα. Η εκτιμώμενη τιμή είναι κάτω από 40.000 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης