Η τσεχική εταιρεία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα στο πλαίσιο του προγράμματος εξηλεκτρισμού. Στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Μαρτίου, θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της.

Το αυτοκίνητο θα κάνει πρεμιέρα σε μορφή concept με την ονομασία VISION iV. Ανήκει στα τετράθυρα crossover coupe και, όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda, Oliver Stefani, διακρίνεται για τις συναρπαστικές και αθλητικές γραμμές του αμαξώματος, την εξαιρετική αεροδυναμική και τις προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα δύο σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, εντύπωση κάνουν οι τεράστιοι τροχοί, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στην επιθετική μάσκα και το μυώδες πίσω τμήμα με το φωτιζόμενο σήμα της μάρκας στο κέντρο. Η φιλοσοφία του οχήματος είναι ξεκάθαρα σπορτίφ, με τους παραδοσιακούς καθρέπτες να έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και τις πίσω πόρτες να περιλαμβάνουν κρυφές χειρολαβές.

Το VISION iV αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2021 ή το 2022. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda, το Vision E, θα είναι έτοιμο το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης